15.01.2015

Lancering SmartEducation

Op 15 januari 2015 lanceerden Robbie Billen en Stijn De Mot een gloednieuw vormings- en opleidingscentrum, SmartEducation.
Het is een ambitieus project geworden, dat wil instaan voor een breed aanbod van kwalitatieve bijscholingscursussen voor kinesitherapeuten en een bijdrage wil leveren aan de kwaliteitspromotie binnen het domein van de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie.
De opleidingen die worden aangeboden zijn allemaal gericht op de koppeling tussen het aanscherpen van de theoretische kennis én het verbeteren van de praktische vaardigheden van de therapeut.
Hiervoor doen we beroep op topdocenten uit binnen- en buitenland.
Meer info: www.smarteducation.be 

WAT MAG JE VERWACHTEN?

De workshop bestaat uit 2 sessies van telkens 1.5u. Tijdens deze sessies wordt er een evenwichtige mix aangeboden van theoretische achtergrond, looptechnische analyse/bijsturing en loopoefeningen. 
‘Knowledge is power’. Het is belangrijk dat lopers niet alleen weten op welke manier een oefening, drill of techniek moet uitgevoerd worden, maar vooral waarom. Er wordt ook gebruik gemaakt van video-analyse om fouten op te sporen en bij te sturen. De workshop wordt gegeven door Stijn De Mot, mede-oprichter van RunningSmart en kinesitherapeut gespecialiseerd in loopgerelateerde letsels. 

Volgende aspecten zullen tijdens deze workshop aan bod komen :

LOOPTECHNISCHE COACHING

Wij leren je oefeningen, vaardigheden en tips die je nodig hebt om de techniek, efficiciëntie en snelheid van je lopen te verbeteren. Via specifieke 'cues' zal je merken dat je heel snel enkele belangrijke aspecten van je looptechniek kan veranderen.

THEORETISCHE CONCEPTEN

Onze coaches zullen je niet alleen uitleggen hoe, maar vooral waarom je je techniek moet verbeteren. Wij maken je wegwijs doorheen de meest recente ontwikkelingen in het domein van looptechniek.

 FUNCTIONAL ANATOMY OF RUNNING

Wij zorgen ervoor dat je beter inzicht krijgt in de functionele anatomie van je lichaam. Inzicht in je eigen functioneren zal ertoe bijdragen dat je beter, efficiënter en blessurevrij zal kunnen lopen.

PREVENTIE VAN LOOPBLESSURES

Wij zien steeds dezelfde loopblessures terugkomen. Wij zien ook vaak dezelfde onderliggende factoren. Naast het in kaart brengen van de zwakke schakels in je mechanisch functioneren (via een RunningSmart-screening), is het belangrijk dat je looptechniek wordt geoptimaliseerd.

DOORPRIKKEN VAN ENKELE 'HYPES'

De laatste jaren is er heel wat geschreven over ‘voorvoetlanding’, ‘hiellanding’, ‘barefoot running’, ‘minimalistic running’,… Er zijn ook heel wat looptechnische concepten aanwezig : ‘natural running’, ‘Chi-running’, ‘Pose-running’,…. Wij helpen je tussen de bomen het bos zien en ontdekken samen met u wat het beste werkt voor u!

VRAGEN & ANTWOORDEN

Er wordt voldoende ruimte voorzien om te antwoorden op al uw vragen omtrent de technische aspecten van het lopen en blessurepreventie!

WIE KAN ER DEELNEMEN AAN DEZE WORKSHOP?

Deze workshop is bedoeld voor actieve lopers van eender welk niveau. De workshop is zodanig opgebouwd dat zowel beginnende als gevorderde lopers of triatleten hun looptechniek kunnen verbeteren.

Het is niet van belang hoe goed je conditie is of aan wat je loopsnelheid is. De gemeenschappelijke doelstelling is 'beter' bewegen en 'efficiciënter' lopen! Gedurende deze workshop zullen we maximaal 5km lopen per sessie van 1.5u, dus u moet zich geen zorgen maken over je conditie.

PRAKTISCH

De kostprijs voor deze workshop bedraagt 65€ (incl btw). We verkiezen te werken in kleine groepjes, vandaar dat er maximaal 8 lopers per sessie worden toegelaten.