09.01.2018

YogaFit

U kan bij ExTrafit iedere donderdagavond ook terecht voor yoga lessen!
NIEUW: vanaf september 2019 ook op zondagochtend!

We zijn erg fier dat we hierbij kunnen rekenen op de deskundige begeleiding van Marjolein Impe. 

Lees verder voor meer info!
Online reservaties : 

Reserveer nu online voor YogaFit - tot eind AUGUSTUS

Reserveer nu online voor YogaFit   - vanaf SEPTEMBER


Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij op een vloeiende manier van de ene yogahouding naar de andere wordt overgegaan. Elke beweging gaat samen met het bewust in- en uitademen waardoor lichaam, geest en ademhaling volledig met elkaar verbonden worden. Door het geconcentreerd uitvoeren van de houdingen kom je mentaal tot rust en werk je tegelijkertijd aan flexibelere spieren en gewrichten. Een regelmatige yogabeoefening bevordert bovendien de bloedcirculatie in het lichaam, het versneld afvoeren van afvalstoffen uit de organen én het countert zowel lichamelijke als emotionele blokkages. Hierdoor kan de energie opnieuw vrij doorstromen en neemt de fysieke, psychische en emotionele draagkracht toe. In de lessen wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van flexibiliteit en kracht, en worden er ademhalings- en meditatietechnieken aangereikt om gemakkelijker met stress, pijn en emoties om te gaan."

 

Marjolein Impe

In 2016 volgde Marjolein haar opleiding tot gediplomeerd Ashtanga Yoga Teacher (RYS-200h) aan het bekende Himalaya Yoga Valley in Cork, Ierland. Ze werd opgeleid in vakgebieden als Ayurveda, meditatie, yoga-filosofie en anatomie. Voordien was ze geruime tijd actief geweest bij een semi-professioneel dansgezelschap en behaalde in 2007 haar diploma als Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding. Door een aantal blessures moest ze echter langzaamaan overschakelen op lesgeven – in plaats van zélf dansen – en kwam ze voor het eerst in aanraking met de ‘zachtere’ en meer bewuste vorm van stretchen door middel van yoga. De heilzame werking van yoga op mentaal vlak leerde ze kennen na een stresserende, buitenlandse werkervaring die haar na een aantal jaren psychisch en fysiek onderuit haalde. De opleiding tot yogadocente reikte haar op het juiste moment verschillende technieken aan om het lichaam en de ademhaling opnieuw onder controle te krijgen én het geestelijke en fysieke energiepeil weer in balans te brengen. Het bereiken van deze balans is dan ook waar het voor Marjolein uiteindelijk allemaal om gaat in yoga, en wat ze hoopt te kunnen doorgeven door middel van haar lessen.

 


Wanneer?

Elke week @ Groepspraktijk Extrafit.
We werken steeds in kleine groepjes (max. 9 personen):

  Donderdag

  20u00 tot 21u00

  Zondag (vanaf 09/19, tweewekelijks)

  10u30 tot 11u30

 

Een proefsessie volgen is mogelijk (12€), daarna wordt er gewerkt met een 10-beurtenkaart (120€).
Inschrijven(*) en online reserveren voor deelname aan een sessie is verplicht, klik daarvoor op onderstaande knop:

Reserveer nu online voor YogaFit tot eind AUGUSTUS

Reserveer nu online voor YogaFit   vanaf SEPTEMBER

Meer info? Contacteer ons via yogafit.lennik@gmail.com


(*) Bij inschrijving voor een YogaFit-sessie verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en het huishoudelijk reglement.