Werkwijze

De therapeuten van ExTraFit gebruiken geen voorgevormde standaardbehandelingen, maar gaan op zoek naar een therapie die perfect aansluit bij uw pijn en/of klachtenbeeld.

Elke eerste behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek, waarin alle facetten van uw klachten belicht worden. Hierna volgt het klinisch onderzoek. Via onder andere spier- en gewrichtstesten, neurologische testen en analyses van evenwicht en coördinatie, wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van de klachten en de pijn.
Eens de oorzaak bekend wordt een behandelplan opgesteld. Hier wordt getracht om niet alleen de klachten weg te werken, maar vooral ook om de oorzaak van deze klachten aan te pakken.


Door het herstellen van de normale beweeglijkheid van gewrichten, spieren en zenuwstructuren en het via oefenen aanleren van correcte aangepaste bewegingspatronen krijgt u terug spiercontrole, stabiliteit, uithouding, kracht, snelheid, lenigheid in functie van je dagelijkse handelingen, hobby’s en sportactiviteiten.
Er wordt bij ExTraFit m.a.w. niet enkel getracht naar een vermindering van de klachten op korte termijn, maar wel naar een volledig herstel met een minieme kans op herval.